Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Deelname aan een webbased preventief gezondheidsonderzoek met gerichte gezondheidsaanbevelingen gaf een afname van het risico op hart- en vaatziekte met bijna 18 procent onder deelnemers met een hoog risico, en zo’n 5 procent onder alle deelnemers.

Kerngegevens van evenement Afname cardiovasculair risico na deelname aan online gezondheidsonderzoek
Datum 31 januari 2013
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel

Ersen Çölkesen deed onderzoek onder Nederlandse werknemers die vrijwillig deelnamen aan het programma. Hoewel deelname initieel aanzette tot bevorderen van de gezondheid, was er na 15 maanden geen verschil meetbaar met betrekking tot het roken en consumptie van groente en fruit. Wel was er toename van de totale fysieke activiteit onder deelnemers.

Individu-gerichte webbased strategieën kunnen primaire preventie van hart- en vaatziekten verder verbeteren. Çölkesen onderzocht inhoud, bereik en effect van een webbased preventief gezondheidsonderzoek met gerichte leefstijladviezen in een bedrijfsgeneeskundige setting. Wetenschappelijk gefundeerd opgezette programma’s hebben wellicht een gunstige invloed op het hart- en vaatziekte risico, maar gerandomiseerde studies met een langere follow-up moeten het uiteindelijke bewijs leveren.

 

Dhr. E.B. Çölkesen: Primary Prevention of Cardiovascular Disease. Evaluation of an individual-based strategy. Promotor is dhr. prof. dr. R.J.G. Peters en dhr. prof. dr. J.G.P. Tijssen. Co-promotoren zijn dhr. dr. R.A. Kraaijenhagen en dhr. dr. S.M. Boekholdt.

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij