Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Glenn Vanbavinckhove ontwikkelde onder meer een nieuw algoritme, de segment-by-segment-techniek, om sterke lokale fouten voor belangrijke optische parameters te identificeren in versnellers en andere opslagringen.

Kerngegevens van evenement Nieuwe methode lokaliseert fouten voor optische parameter in deeltjesversneller
Datum 16 januari 2013
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel

Vanbavinckhove presenteert methodes en technieken voor de meting en correctie van de lineaire optica in versnellers en andere opslagringen.

De segment-by-segment-techniek bleek zeer nuttig te zijn tijdens de ingebruikname van de LHC (Large Hadron Collider, ondergrondse deeltjesversneller). Door een meer geautomatiseerde manier van het identificeren van lokale fouten, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een lokaal matching script of lokale responsmatrix, kan de segment-by-segment-techniek verbeterd worden.

Ook beschrijft Vanbavinckhove in detail de modus operandi voor het meten en corrigeren van de optiek. De turn by turn-data verkregen in de beam position monitors (monitoren die de positie van de bundel waarnemen) werden gebruikt om de optische parameters te meten.

 

Dhr. G. Vanbavinckhove: Optics measurements and corrections for colliders and other storage rings. Promotor is dhr. prof. dr. J.J. Engelen. Co-promotor is dhr. prof. dr. L.R. Evans (CERN). 

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij