In vijf tot dertig procent van de kinderen die in het ziekenhuis opgenomen worden met een luchtweginfectie, kan geen virus worden gevonden in de routine-diagnostiek. Een mogelijke oorzaak is dat deze kinderen geïnfecteerd zijn met een nieuw virus dat niet herkend wordt.

Kerngegevens van evenement Virus bij luchtweginfectie kinderen niet altijd opgemerkt
Datum 29 januari 2013
Tijd 10:00
Locatie Agnietenkapel

Michel de Vries testte met de VIDISCA-454-techniek, een techniek die bekende en onbekende virussen kan identificeren door middel van het virale genetisch materiaal, meerdere patiënten waarbij enkele zeldzame virussen zijn gevonden (onder andere humaan parechovirus type 5 en 6). Van de parechovirussen is de evolutie in kaart gebracht.

Dhr. M. de Vries: Virus discovery and human parechoviruses. Promotor is dhr. prof. dr. B. Berkhout. Co-promotor is mw. dr. C.M. van der Hoek.

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231