Niet-Westerse allochtone studenten in het Nederlandse hoger onderwijs staan centraal in het proefschrift van Rick Wolff. Hij kijkt naar studieuitval en -rendement onder deze groep studenten in vergelijking met die onder autochtone studenten. Ook bestudeert hij of de verschillen in studiesucces te relateren zijn aan achtergrondkenmerken (bijvoorbeeld etnische herkomst of vooropleiding) en welke rol sociale hulpbronnen spelen in het studiesucces van niet-westerse allochtonen.

Kerngegevens van evenement Het studiesucces van niet-westerse allochtonen in het hoger onderwijs
Datum 8 november 2013
Tijd 11:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie

Dhr. R.P Wolff: Presteren op vreemde bodem. Een onderzoek naar sociale hulpbronnen en de leeromgeving als studiesuccesfactoren voor niet-westerse allochtone studenten in het Nederlandse hoger onderwijs (1997-2010). Promotor is prof. dr. M.J.A. Penninx. Copromotor is prof. dr. M.R.J. Crul (VU).

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie