Laura Lee Dupuis richt zich op het beschrijven van de farmacokinetische dispositie van de geneesmiddelen busulfan en cyclosporine, en de klinische betekenis hiervan bij kinderen die een hematopoietische stamceltransplantatie (HSCT) ondergaan. Bij HSCT worden de eigen stamcellen vervangen door stamcellen uit het beenmerg van de patiënt zelf of van een donor. Dupuis ontwikkelt instrumenten voor het faciliteren van de farmacokinetiek aan het ziekbed en voor het optimaliseren van de ondersteunende zorg voor kinderen die chemotherapie krijgen.

Kerngegevens van evenement Farmacokinetiek bij kinderen die stamceltransplantatie ondergaan
Datum 4 december 2013
Tijd 10:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Mw. L.L.E. Dupuis: Optimization of Pediatric Haematopoietic Stem Cell Transplant Outcomes through the Application of Pharmacokinetics and Supportive Care. Promotoren zijn prof. dr. H.N. Caron en prof. dr. M. Offringa.

Agnietenkapel

Ruimte Locatie