Obstipatie is een veel voorkomend, wereldwijd probleem bij kinderen. De huidige behandelopties zijn gelimiteerd en grotendeels gebaseerd op ervaring in plaats van wetenschappelijk bewijs. Suzanne Mugie focust zich in haar onderzoek op het ontrafelen van de pathofysiologie, het verbeteren van diagnostische strategieën en op het ontdekken van nieuwe behandelmogelijkheden van obstipatie op kinderleeftijd.

Kerngegevens van evenement Diagnose en behandeling van obstipatie bij kinderen
Datum 11 april 2014
Tijd 10:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Mw. S.M. Mugie: Unraveling Childhood Constipation. Pathophysiology, Diagnostics and Treatment. Promotoren zijn prof. dr. M.A. Benninga en prof. dr. C. Di Lorenzo (Nationwide Children’s Hospital, Columbus).

Agnietenkapel

Ruimte Locatie