Marjolein Bonthuis doet studies uit op het gebied van voeding en groei bij kinderen in Europa met eindstadium nierfalen. Eindstadium nierfalen komt weinig voor bij kinderen. Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste oorzaak van morbiditeit en sterfte bij kinderen met eindstadium nierfalen. Daarom bestudeert Bonthuis verschillende cardiovasculaire risicofactoren. Ook kijkt ze naar een verstoord mineraalmetabolisme bij dialysepatiënten.

Kerngegevens van evenement Voeding en groei bij kinderen met eindstadium nierfalen
Datum 26 september 2014
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Mw. M. Bonthuis: Nutrition and Growth in European Children with End-stage Renal Disease. Promotor is prof. dr. A. Abu-Hanna. Copromotoren zijn dr. K.J. Jager en dr. K.J. van Stralen.

Agnietenkapel

Ruimte Locatie