Waarom neemt in het ene deel van een stad armoede en ongelijkheid toe en in een ander deel niet? Tara van Dijk onderzoekt hoe ruimtelijke ongelijkheid - in de vorm van dienstverlening, infrastructuur, huisvesting en leefomgeving - tot stand komt. Hiertoe bestudeert ze de stedelijke politiek en de lokale politieke rangorde in Kalyn-Dombivli en Mira-Bhayandar, twee steden in de metropoolregio van Mumbai (India).

Kerngegevens van evenement Ruimtelijke ongelijkheid in Indiase steden
Datum 18 december 2014
Tijd 13:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie

Mw. T.K. van Dijk: Subaltern Urbanism in India Beyond the Mega-City Slum. The Civic Politics of Occupancy and Development in Two Peripheral Cities in the Mumbai Metropolitan Region. Promotoren zijn prof. dr. I.S.A. Baud. Copromotoren zijn prof. dr. N. Sridharan (School of Planning and Architecture, New Delhi), dr. K. Pfeffer en dr. J.A. Martinez-Martin (Universiteit Twente).

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk