Primaire immuuntrombopenie (ITP) is een auto-immuunziekte die zich meestal openbaart door een plotselinge toename van bloedingen, zoals (spontane) bloedneuzen, hematomen, puntbloedingen of slijmvlieslaesies. Annemieke Laarhoven onderzoekt of directe behandeling met een eenmalige dosis intraveneuze gammaglobulines bij kinderen die nieuw gediagnostiseerd zijn met ITP, voorkomt dat de ziekte chronisch wordt.

Kerngegevens van evenement Primaire immuun trombopenie bij kinderen
Datum 30 januari 2015
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Mw. A.G. Laarhoven: Pediatric Immune Thrombocytopenia. Catching Platelets. Promotor is C.E. van der Schoot. Copromotoren zijn dr. M. de Haas (Sanquin Research), dr. G. Vidarsson en dr. M.C.A. Bruin (UMC Utrecht).

Toegang vrij

Agnietenkapel