Executieve-functietekorten worden verondersteld een belangrijk onderliggend probleem te vormen bij autismespectrumstoornissen (ASS). Voorbeelden van executieve functies zijn cognitieve flexibiliteit (mentaal kunnen schakelen), werkgeheugen (opslaan, bewerken, onthouden en weer gebruiken van informatie) en inhibitie (stoppen van gedrag). Marieke de Vries onderzoekt met ‘proces-zuivere’ taken executieve functies in een grote groep kinderen met en zonder ASS in de leeftijdsgroep 8 tot 12 jaar.

Kerngegevens van evenement Verschillen in executieve functies bij kinderen met autismespectrumstoornis
Datum 28 januari 2015
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Mw. M. de Vries: Individual Differences in Executives Functions, Training Effects & Quality of Life of Children with Autism Spectrum Disorders. Promotoren zijn prof. dr. H.M. Geurts en prof. dr. P.J.M. Prins. Copromotor is prof. dr. B.A. Schmand.

Toegang vrij

Agnietenkapel