In Nederland overlijden jaarlijks ruim 1.000 kinderen tussen 0 en 16 jaar. Een groot aantal van hen sterft op een neonatale of kinderintensivecareafdeling. Aan hun overlijden gaat in veel gevallen de beslissing vooraf om de behandeling te staken of niet opnieuw op te starten. Uit eerdere studies blijkt dat artsen de manier waarop zij ouders betrekken bij einde-van-levenbeslissingen het liefst afstemmen op de voorkeur en op de draagkracht van de individuele ouders met wie zij om tafel zitten. Tegelijkertijd vragen zij zich af hoe ze dit concreet moeten doen. Mirjam Anke Broerse onderzoekt hoe artsen en ouders tot de einde-van-levenbeslissing komen.

Kerngegevens van evenement Einde-van-levenbeslissingen bij kinderen
Datum 6 maart 2015
Tijd 11:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie

Mw. M.A. de Vos-Broerse: Sharing the Burden of Deciding. How Physicians and Parents Make End-of-Life Decisions. Promotoren zijn prof. dr. H.S.A. Heymans en prof. dr. D.L. Willems. Copromoter is prof. dr. A.P. Bos.

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk