IJzerdeficiëntie is het meest voorkomende voedingsstoffentekort ter wereld. IJzer speelt een belangrijke rol in het zuurstoftransport, het energiemetabolisme, de immuunrespons en de ontwikkeling van de hersenen. Wanneer ijzerdeficiëntie voorkomt bij jonge kinderen, wordt dit geassocieerd met negatieve effecten op de ontwikkeling van gedrag, cognitie en de motoriek. Lieke Uijtershout doet onderzoek naar de prevalentie en risicofactoren van ijzerdeficiëntie en ijzergebreksanemie bij kinderen, tussen de 0,5 en 3 jaar, in een land met een hoge levensstandaard.

Kerngegevens van evenement IJzertekort bij jonge kinderen
Datum 27 maart 2015
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Mw. L. Uijterschout: Iron Deficiency in Childhood. Promotor is prof. dr. J.B. van Goudoever. Copromotor is dr. F. Brus.

Toegang vrij

Agnietenkapel