Kinderen nemen slechts in beperkte mate deel aan medisch wetenschappelijk onderzoek in vergelijking tot volwassenen, aangezien zij als onvoldoende wilsbekwaam worden gezien. Een gevolg hier van is dat belangrijke informatie over de werking van medicatie bij kinderen schaars is. De mate waarin kinderen wilsbekwaam zijn om zelf te beslissen over medicatieonderzoek is nooit goed onderzocht. Irma Hein wil dit veranderen door onderzoek te doen naar wilsbekwaamheid bij kinderen in de klinische praktijk, met als doel het ontwikkelen van een gestandaardiseerde methode voor beoordeling van wilsbekwaamheid bij kinderen ten aanzien van medische beslissingen.

Kerngegevens van evenement Wilsbekwaamheid van kinderen
Datum 17 april 2015
Tijd 13:00