In Nederland leven circa 80.000 mensen die geboren zijn met een geslachtsanatomie die niet helemaal overeenstemt met de norm voor mannen- en vrouwenlichamen. Vanaf de jaren vijftig werd het standaard medische praktijk kinderen met een geslachtsvariatie te behoeden voor sociale problemen door hen een gender toe te wijzen en dat vervolgens geheim te houden. Margriet van Heesch onderzoekt hoe dat was voor die kinderen en hoe zij als volwassenen nu terugkijken op de medische interventies en de geheimzinnigheid.

Kerngegevens van evenement Kennis, keuze en geslachtsvariaties
Datum 29 mei 2015
Tijd 11:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie

Mw. M.A. van Heesch: Ze wisten niet of ik een jongen of een meisje was: kennis, keuze en geslachtsvariaties. Over het leven met en het kennen van intersekse-condities in Nederland. Promotor is prof. dr. T.A. Abma (VU). Copromotoren zijn prof. dr. G.A.M. Widdershoven (VU) en prof. dr. H.S.A. Heymans.

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk