G-proteïnes - G-proteïne-gekoppelde receptoren (GPCRs) - zijn betrokken bij de signaaloverdracht van hormonen, neurotransmitters, chemokines en veel andere moleculen. Zogenoemde adhesie-GPCRs komen tot expressie in uiteenlopende celtypes, waaronder stam- en voorlopercellen, rijpe cellen en tumorcellen. Cheng-Chih Hsiao doet onderzoek naar de regulatie en functie van de adhesie-GPCRs CD97 en GPR56.

Kerngegevens van evenement Regulatie en functie van adhesie-G-proteïnes
Datum 25 juni 2015
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Dhr. C. Hsiao: Adhesion GPCRs CD97 and GPR56: From Structural Regulation to Cellular Function. Promotor is prof. dr. R.A.W. van Lier. Copromotoren zijn J. Hamann en prof. dr. H.H. Lin (Chang Gung University, Taiwan).

Toegang vrij

Agnietenkapel