Het Even is een bedreigde Noord-Toengoezische taal die gesproken wordt in Oost-Siberië. Natalia Aralova analyseert de klinkersystemen van twee dialecten van het Even: het Bystraja en het Sebjan. De dialecten worden gesproken in de periferie van het Even-sprekende gebied. De gebieden waar de dialecten worden gesproken, liggen bijna tweeduizend kilometer van elkaar vandaan.

Kerngegevens van evenement Klinkersystemen in dialecten van bedreigde Noord-Toengoezische taal
Datum 4 september 2015
Tijd 11:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie

Mw. N. Aralova: Vowel Harmony in Two Even Dialects: Production and Perception. Promotoren zijn prof. dr. B. Pakendorf (Université Lumière, Lyon)  en prof. dr. P.P.G. Boersma. Copromotoren zijn dr. S.R. Hamann en dr. S. Grawunder (Max Planck Institute for evolutionary Anthropology).

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk