Defecatiestoornissen, met name verstopping (obstipatie), komen veel voor bij jonge kinderen. Aangezien de oorzaken van deze stoornissen veelal onbekend zijn, is preventie moeilijk. Shaman Rajindrajith onderzoekt de socio-culturele factoren die mogelijk met obstipatie samenhangen. Daarnaast brengt hij in Sri Lanka het gebruik van de gezondheidszorg en de kwaliteit van leven van kinderen met obstipatie in kaart.

Kerngegevens van evenement Socio-culturele factoren bij obstipatie
Datum 29 september 2015
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Dhr. S. Rajindrajith Ellalagoda Gamage Don: Defecation Disorders in Children: Epidemiology and Risk Factors. Promotor is prof. dr. M.A. Benninga.

Toegang vrij

Agnietenkapel