Het onderzoek van Reijer Hendrikse bestaat uit vier case studies waarvan op verschillende manieren en in diverse mate wordt verwacht dat zij relatief goed beschermd zijn tegen financiële verleidingen en macht. Hij verkent en analyseert de financiële activiteiten van vier Europese instellingen die op verschillende manieren vervlochten zijn met de staat: een Nederlandse onderwijsinstelling (Universiteit van Amsterdam), twee lokale overheden (Pforzheim in Duitsland en Cork in Ierland) en een regionale publieke bank (Stuttgart, Duitsland).

Kerngegevens van evenement De lange arm van de financiële sector
Datum 26 november 2015
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Dhr. R.P. Hendrikse: The Long Arm of Finance. Exploring the Unlikely Financialization of Governments and Public Institutions. Promotoren zijn prof. dr. E.R. Engelen en prof. dr.  J.D. Sidaway. Copromoter is dr. V.D. Mamadouh.

Toegang vrij

Agnietenkapel