Matthias Weber behandelt onderwerpen die relevant zijn voor de publieke sector en die vallen binnen verschillende economische wetenschappen en deels overlappen met de politicologie. Deze onderwerpen reiken van belasting op arbeid tot monetair beleid en de voorkeur voor steminstituties. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is in de neoklassieke economie neemt Weber in zijn onderzoek niet aan dat mensen in alle omstandigheden volledig rationeel en egoïstisch zijn. Vervolgens gebruikt hij economische experimenten om meer te weten te komen over menselijk gedrag en om de hypothesen die voortkomen uit gedragstheorieën te onderzoeken.

Kerngegevens van evenement Gedragseconomie en de publieke sector
Datum 17 november 2015
Tijd 10:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Dhr. M.G. Weber: Behavioral Economics and the Public Sector. Promotor is prof. dr. A.J.H.C. Schram.

Toegang vrij

Agnietenkapel