Wat is ruis en welke rol spelen ruis en geluidsvervorming in het denken over en het maken van muziek? Melle Kromhout houdt een pleidooi voor de sonische en muzikale relevantie van ruis in muziek. Want, zo zegt hij, juist die ruis geeft muziek iets ontembaars. We moeten het daarom niet zien als ongewenst bij-effect, maar als een extra middel om iets aan geluid toe te voegen.

Kerngegevens van evenement De rol van ruis in muziek
Datum 16 maart 2017
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Dhr. M.J. Kromhout: Noise Resonance. Technological Sound Reproduction and the Logic of Filtering. Promotor is prof. dr. S.A.F. van Maas (Universiteit Utrecht).

Toegang vrij

Agnietenkapel