Als gevolg van migratie en toegenomen interetnische relaties is het aantal bi-etnische kinderen aanzienlijk gestegen in Europa ende Verenigde Staten. Dit betekent dat ook scholen te maken krijgen met een toename aan bi-etnische leerlingen. Merlijn Karssen onderzoekt de schoolprestaties, het sociaal functioneren en de onderwijservaringen van bi-etnische leerlingen in Nederland. Doel is te komen tot kennis over, bewustzijn van en gevoeligheid voor deze specifieke groep leerlingen.

Kerngegevens van evenement Bi-etnische leerlingen in de klas
Datum 31 mei 2017
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Mw. A.M. Karssen: Bi-ethnic Dutch Students: Educational Outcomes, Social Functioning and Experiences. Promotor is prof. dr. M.L.L. Volman. Copromotor is dr. H. van der Veen.

Toegang vrij

Agnietenkapel