Een van de mogelijkheden om de samenleving te verduurzamen op energiegebied is gebruik te maken van nieuwe technologieën die zonne-energie in brandstof kunnen omzetten. Katalytische processen spelen hierin een essentiële rol. Fenna van de Watering kijkt in haar onderzoek naar nieuwe ruthenium-gebaseerde katalytische systemen voor de dehydrogenering van koolstof-gebaseerde brandstoffen.

Kerngegevens van evenement Dehydrogenering van koolstof-gebaseerde brandstoffen
Datum 15 juni 2017
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Mw. F.F. van de Watering: N2 Fixation and Dehydrogenation of Methanol and Formic Acid with Late Transition Metal Complexes. Promotoren zijn prof. dr. J.N.H. Reek en prof. dr. B. de Bruin. Copromotor is dr. W.I. Dzik.

Toegang vrij

Agnietenkapel