Het met grote efficiëntie omzetten van zonne-energie is van belang voor het verduurzamen van onze samenleving. Que Chen richt zich op het maximaliseren van de fotosynthetische efficiëntie van de cyanobacterie Synechocystis sp. Zij beschrijft in haar onderzoek zogenoemde retinal-gebaseerde fototropie, die ze tot expressie brengt in Synechocystis.

Kerngegevens van evenement Maximaliseren van fotosynthetische efficiëntie
Datum 14 juni 2017
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Mw. Q. Chen: Engineering Retinal-Based Phototrophy Via a Complementary Photosystem in Synechocystis sp. PCC6803. Promotor is prof. dr. K.J. Hellingwerf. Copromotor is dr. F. Branco dos Santos.

Toegang vrij

Agnietenkapel