EN

Eva Meijer ontwikkelt in haar onderzoek een theorie over de politieke stem van dieren. Dat doet ze in drie stappen. Eerst kijkt Meijer naar taal – is dat zuiver menselijk? – en gaat ze in op de verhouding tussen taal en het ontwikkelen van gemeenschappelijke werelden. Daarna problematiseert ze de afbakening van het politieke als menselijk en betoogt zij dat ook dieren politiek handelen. Verschillende politieke begrippen die we voor mensen hebben ontwikkeld, zoals burgerschap en soevereiniteit, zijn volgens Meijer ook van toepassing op relaties met andere, niet-menselijke dieren. Tot slot onderzoekt ze hoe bestaande politieke instituties en praktijken inclusiever kunnen worden en hoe politieke participatie van andere dieren bevorderd kan worden, en hoe nieuwe politieke praktijken en instituties ontwikkeld kunnen worden met andere dieren.

Detail Summary
Datum 20 september 2017
Tijd 13:00 - 14:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk

Mw. E.R. Meijer: Political Animal Voices. Promotor is prof. dr. H.Y.M. Jansen. Copromotor is dr. R. Celikates.

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411