De prevalentie van kindermishandeling is lastig te bepalen. Onderzoek uit 2010 leidt tot de schatting dat 3 tot 10 procent van de kinderen in Nederland ermee te maken heeft. Voor zorgprofessionals is het vaak lastig de mishandeling te herkennen. Arianne Teeuw onderzoekt de screening en aanpak van kindermishandeling. Bij de screening gaat het om het herkennen van kinderen die door mishandeling op de spoedeisende hulp belanden. Ze combineert voor screening de gebruikelijke checklist met fysiek onderzoek bij het kind.

Detail Summary
Datum 17 januari 2018
Tijd 11:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie

Mw. A.H. Teeuw: Signals in the Hospital Emergency Room linking Objective Signs to Child Abuse Knowledge. shERlock study. Promotor is prof. dr. R.R. van Rijn. Copromotoren zijn prof. dr. H.S.A. Heymans en dr. S.N. Brilleslijper-Kater.

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk