EN

In het Nederlandse literaire veld doet de vrouw nog steeds niet echt mee. Haar werk wordt nog altijd minder literair gevonden. Ze schrijft wel, maar blijft niet. Er wordt in de media al jaren gespeculeerd over de oorzaken, Corina Koolen komt in haar onderzoek dichter bij het antwoord. Dit doet ze door eerst een beeld te geven van de genderverschillen in het Nederlandse literaire veld: waar komt het verschil in waardering vandaan? Vervolgens kijkt ze naar de teksten zelf – onder andere met computeranalyses. Hebben vrouwen nu echt zo’n andere stijl? En wat betekent het als een onderwerp ‘vrouwelijk’ wordt gevonden?

Detail Summary
Datum 18 mei 2018
Tijd 11:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk

Mw. C.W. Koolen: Reading beyond the Female: The Relationship between Perception of Author Gender and Literary Quality.  Promotoren zijn prof. dr. L.W.M. Bod en prof. dr. K.H. van Dalen-Oskam.

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411