EN

Hoe jonger premature kinderen worden geboren hoe hoger de kans op overlijden of ziekte tijdens de eerste levensweken. De longziekte bronchopulmonale dysplasie is de meest voorkomende complicatie in de neonatologie. Hierbij is sprake van afwijkend of niet voldoende uitgroeien van longweefsel. Roseanne Vliegenthart onderzoekt de oorzaken en gevolgen van deze longziekte en focust zich hierbij op het effect van ademhalingsondersteuning op de neurologische ontwikkeling van kinderen met de ziekte.

Detail Summary
Datum 18 september 2018
Tijd 10:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Mw. R.J.S. Vliegenthart: The Effect of Respiratory Management on Neurodevelopmental Outcome in Preterm Infants. Promotor is prof. dr. A.H.L.C. van Kaam. Copromotor is dr. W. Onland.

Toegang vrij

Agnietenkapel