EN

Renée Meppelink meet de effectiviteit van een op zichzelf staande Mindful Parenting-training op de psychopathologie van kinderen en ouders. Vervolgens beschrijft zij het idee achter mindfulness voor kinderen met ADHD en hun ouders, wat maakt dat het een alternatief zou kunnen zijn voor medicatie. Ook geeft ze een overzicht van de huidige kennis in dit werkveld. Tot slot evalueert Meppelink of een mindfulness-training voor kinderen en adolescenten met ADHD en een parallelle Mindful Parenting-training voor hun ouders (de MYmind-training) een alternatieve behandeling voor medicatie kan zijn in de behandeling van ADHD in de kindertijd.

Detail Summary
Datum 10 mei 2019
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. R. Meppelink: Childhood ADHD: Meditation or Medication?. Promotor is prof. dr. S.M. Bögels. Copromotor is dr. E.I. de Bruin.

Agnietenkapel

Ruimte Locatie

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam