Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Vanuit de roep voor een effectiever jeugdzorgstelsel is in de afgelopen decennia de visie op de jeugdzorg drastisch veranderd. Vanaf 1990 is voornamelijk de focus verlegd van een probleemgerichte benadering naar een oplossingsgerichte benadering. Hierin wordt getracht gezinnen in jeugdzorg meer in hun eigen kracht te zetten en de eigen verantwoordelijkheid te stimuleren, waarbij actief gebruik wordt gemaakt van het sociaal netwerk van het gezin.

Detail Summary
Datum 15 mei 2019
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel

Eigen Kracht Conferenties (EKC) is een methodiek die in de jeugdbescherming wordt ingezet als besluitvormingsmodel om gezinnen en hun netwerk in hun eigen kracht te zetten. Sharon Dijkstra bestudeert de effectiviteit van EKC’s in de jeugdzorg, waarbij ze ook kijkt naar de invloed van gezinskenmerken op de effectiviteit en de relatie tussen de totstandkoming van een conferentie en effectiviteit. Ook onderzoekt ze de kosteneffectiviteit van EKC’s.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. S. Dijkstra: Balancing the Scale of Responsibility. The Effectiveness of Family Group Conferencing in Child Welfare. Promotoren zijn prof. dr. G.J.J.M. Stams en prof. dr. M. Dekovic (UU). Copromotoren zijn prof. dr. J.J. Asscher en dr. H.E. Creemers.

Deelname

Toegang vrij

Agnietenkapel
Agnietenkapel

Ruimte Locatie

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Download de samenvatting (PDF)