EN

Om burgerschap te bevorderen wordt van scholen verwacht dat ze leerlingen motiveren om mee te doen in de samenleving, om zelfstandig te kunnen leven en verantwoordelijkheid te nemen, om bij te dragen aan de gemeenschappen waarin ze leven, met anderen samen te werken en het eigen en andermans welzijn te verbeteren. Frank Wanders onderzoekt in welke mate scholen bijdragen aan maatschappelijke participatie.

Detail Summary
Datum 3 mei 2019
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Wanders wil vaststellen in welke mate de voorwaarden voor een open klimaat maatschappelijke interesse en betrokkenheid van leerlingen stimuleren. Daarnaast bekijkt hij in welke mate maatschappelijke interesse en maatschappelijke betrokkenheid de maatschappelijke participatie bij jongvolwassenen stimuleren. Tot slot kijkt hij of het effect van de voorwaarden voor een open klimaat op de maatschappelijke interesse, betrokkenheid en participatie voor leerlingen uit verschillende sociaaleconomische milieus verschillend is.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. F.H.K. Wanders: The Contribution of Schools to Societal Participation of Young Adults: The Role of Teachers, Parents, and Friends in Stimulating Societal Interest and Societal Involvement During Adolescence. Promotor is prof. dr. A.B. Dijkstra. Copromotoren zijn dr. R. Maslowski (RUG) en dr. H. van der Veen.

Toegang vrij

Agnietenkapel