Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Hoe werkt de evolutie als individuen van elkaar verschillen in meer dan alleen hun geslacht? Deze vraag staat centraal in het onderzoek van Charlotte de Vries.

Detail Summary
Datum 6 juni 2019
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Levenden wezens hebben allemaal verschillende, en soms erg ingewikkelde, levenscycli. Denk aan een kleine rups die uiteindelijk een schitterende vlinder wordt of een donzig kuiken dat uitgroeit tot een imponerende roofvogel. Al ruim honderd jaar proberen biologen de interactie tussen genen en levenscycli te ontrafelen. In de meeste wiskundige modellen van de genetica wordt er – omdat het al complex genoeg is – voor gekozen om de ontwikkeling van een individu door de verschillende stadia in de levenscyclus te negeren. Maar hetzelfde gen heeft vaak een heel ander effect op verschillende levensstadia. De Vries combineert daarom een genetisch model met een model van de verschillende levensstadia om de interacties tussen individuele ontwikkeling, de populatie en genen beter te begrijpen.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. C. de Vries: Selection in Two-Sex Structured Populations. Promotoren zijn prof. dr. H. Caswell en prof. dr. A.M. de Roos.

Deelname

Toegang vrij

Agnietenkapel
Agnietenkapel

Ruimte Locatie

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Download de samenvatting