Ilka Eickhof bestudeert de connecties en relaties tussen Europese geldschieters en de ontvangers van dergelijke gelden in het hedendaagse culturele landschap van Caïro na 2011. Daarnaast kijkt zij hoe deze betrekkingen gestuurd worden door hoop en ambities, de lokale en internationale politieke context, de onderwijssituatie binnen Egypte en daarbuiten, goede bedoelingen van solidariteit, en toegang tot internationale netwerken en kennis. Hiertoe deed Eickhof tussen 2011 en 2018 etnografisch onderzoek in Berlijn en Caïro.

Detail Summary
Datum 7 juni 2019
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. I. Eickhof: Pretty Interventions and Good Intentions. Northern European Cultural Institutions in Cairo’s Contemporary Culture Scene after 2011. Promotor is prof. dr. A.C.A.E. Moors. Copromotor is dr. R.M.K. Aly (The American University in Cairo).

Toegang vrij

Agnietenkapel