Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

We ervaren de wereld om ons heen via al onze zintuigen. Als we een kopje koffie op de grond kapot zien vallen, wordt het beeld van het brekende kopje vanzelf verbonden met het geluid van brekend aardewerk. Deze integratie verloopt in onze ervaring volledig automatisch en zonder enige moeite. De integratie van informatie uit verschillende zintuigen is echter een complex proces en het is nog grotendeels onbekend hoe dit werkt op een neuronaal niveau.

Detail Summary
Datum 5 juni 2019
Tijd 13:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie

Sensorische informatie wordt verzameld door onze zintuigen en vervolgens naar gespecialiseerde hersengebieden gestuurd. Visuele informatie komt als eerste de neocortex binnen in de primaire visuele cortex. Lang werd gedacht dat dit gebied enkel visuele informatie verwerkt, en dat de integratie van verschillende zintuigen optreedt in gespecialiseerde integratiegebieden. Guido Meijer onderzoekt de hypothese dat al in de primaire visuele cortex informatie van andere zintuigen wordt geïntegreerd. Hij doet dat door een activiteitsafhankelijk eiwit tot expressie te brengen in neuronen in de primaire visuele cortex.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. G.T. Meijer: More than Meets the Eye. Processing of Visual and Auditory Information in the Sensory Cortex. Promotor is prof. dr. C.M.A. Pennartz. Copromotor is dr. C.S. Lansink.

Deelname

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam