Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De mate en manier waarop landen immigranten opnemen, is cruciaal in de perceptie die autochtonen hebben van migranten. De opname van immigranten heeft bijvoorbeeld te maken met hoe immigranten integreren. Dit kan zowel economisch als cultureel zijn en behelst politieke en maatschappelijke participatie.

Detail Summary
Datum 20 september 2019
Tijd 11:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie

Een verwachting zou bijvoorbeeld zijn dat als immigranten succesvol zijn op de arbeidsmarkt of grotendeels dezelfde culturele waarden hebben als de autochtonen in het gastland, deze autochtonen immigratie als een minder groot probleem beschouwen. Naast de mate van integratie is er een tweede vorm van de opname van migranten; deze betreft hoe er in het gastland over immigranten gesproken wordt, bijvoorbeeld in nieuwsmedia. Media kunnen beschouwd worden als de plek waar het maatschappelijke debat over uiteenlopende onderwerpen gevoerd wordt en hebben zodoende een invloed op welke maatschappelijke onderwerpen door burgers belangrijk worden gevonden. Van beide vormen van de opname van migranten - integratie en mediaberichtgeving - onderzoekt Joep Schaper de relatie met anti-immigratiehoudingen onder autochtonen. Daarnaast bestudeert hij de relatie tussen de opname van immigranten en de verzorgingsstaat.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. J.C. Schaper: Immigration Absorption and Anti-Immigration Attitudes in European Welfare States. Promotor is prof. dr. B.M. Burgoon. Copromotor is dr. M. Rooduijn.

Deelname

Toegang vrij

 

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam