Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Trude Dijkstra onderzoekt representaties van Chinese religie en filosofie in drukwerk geproduceerd in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden tussen 1595 en 1700. Door vorm, inhoud en materiaal-technische aspecten te analyseren biedt Dijkstra nieuw inzicht in de manieren waarop vroegmoderne lezers kennis konden nemen van Chinese geloofsovertuigingen in drukwerk.

Detail Summary
Datum 23 oktober 2019
Tijd 13:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk

Door het traceren van tekstuele overdracht van producent naar consument, door rekenschap te geven van publicatie-strategieën en marketingstructuren, en door het bestuderen van de wederkerige effecten van drukwerk op het beoogde publiek, onderzoekt Dijkstra het belang van auteurs, vertalers, drukkers, uitgevers, redacteuren, illustratoren graveurs, en boekverkopers in de (culturele) consumptie van China in de vroegmoderne Republiek.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. G.W.H. Dijkstra: The Chinese Imprint. Printing and Publishing Chinese Religion and Philosophy in the Dutch Republic 1595-1700.  Promotoren zijn prof. dr. E.M.P. van Gemert en prof. dr. M.A. Weststeijn.

Deelname

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam