Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

In hoeverre hebben herkomst- en religieuze identificatie betrekking op de politieke participatie van immigranten en hun kinderen uit overwegend islamitische landen in West-Europa? En onder welke omstandigheden bestaat deze samenhang? Deze vragen staan centraal in de studie van Maria Kranendonk.

Detail Summary
Datum 25 oktober 2019
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel

Sociale identificatie kan mobiliseren voor politieke participatie, maar volgens de bredere integratiedebatten kan identificatie ook de deelname aan de samenleving in het bestemmingsland hinderen. Kranendonk wil daarom ook meer inzicht geven in het integratiedebat in het algemeen en in de ‘identiteitspolitiek’. We moeten volgens haar begrijpen hoe identiteiten betrekking hebben op politiek op het individuele niveau als we het succes van identiteitspolitiek willen begrijpen.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. M. Kranendonk: I Identify, Therefore I Participate. How Social Identification Relates to The Political Participation Among Muslim Immigrant-Origin individuals in Western Europe. Promotoren zijn prof. dr. A.J.J. Nijhuis en dr. F.F. Vermeulen.

Deelname

Toegang vrij

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam