Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

In het onderzoek van Irene Schrier naar de relatie tussen het boek- en prentbedrijf staat Nicolaes de Clerck centraal. De Clerck was boekbinder, boekverkoper en boekuitgever, schrijver en vertaler, maar ook uitgever, drukker en verkoper van gravures en etsen. Hij was werkzaam in Delft in het laatste decennium van de 16de eeuw en het eerste kwart van de 17de eeuw. Zijn bedrijf speelde een vooraanstaande rol in de productie en verspreiding van boeken en prenten in het eerste kwart van de 17de eeuw.

Detail Summary
Datum 1 oktober 2019
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel

Schrier presenteert in haar studie niet alleen meer informatie over het Nederlandse geïllustreerde boek en over het opmerkelijke hergebruik van koperplaten, maar ook - en meer in het algemeen - over de productie en distributie van het gedrukte woord en beeld en de relatie tussen beide in het zeventiende-eeuwse boek- en prentbedrijf.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. I. Schrier: Nicolaes de Clerck. Boeckvercooper ende constdrucker. Boek en prent bij de Delftse uitgever Nicolaes de Clerck (ca. 1599-1623). Promotor is prof. dr. J.A. Baggerman. Copromotor is dr. P. Dijstelberge.

Deelname

Toegang vrij

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam