Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het feit dat we continu proberen om gedrag van onszelf en anderen te verklaren vanuit innerlijke toestanden (gevoelens, gedachten, wensen, voorkeuren) is een unieke eigenschap van de mens. Deze eigenschap wordt mentaliseren, of ‘theory of mind’, genoemd en is zeer bepalend gebleken voor ons sociale gedrag en de mentale gezondheid van mensen gedurende hun leven. Sinds twee decennia is mentaliseren opgenomen in verschillende theorieën die de veilige gehechtheid van kinderen verklaren.

Kerngegevens van evenement Mentaliseren van vaders en moeders over hun kind
Datum 5 december 2019
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel

Moniek Zeegers verdiept zich in het mentaliseren en onderzoekt of ouders die veelvuldig op gepaste wijze mentaliseren vaker een veilig gehecht kind hebben. Ook kijkt zij of mentaliseren van zowel moeders als vaders een unieke voorspeller is van de emotieregulatie en het gedrag van kinderen, en of behandeling gericht op het verbeteren van het mentaliseren van ouders leidt tot positieve veranderingen in gedrag van ouders en kinderen.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. M.A.J. Zeegers: Mind Matters. On Mothers' and Fathers' Mentalizing About Their Child.  Promotoren zijn prof. dr. S.M. Bögels en prof. dr. G.J.J.M. Stams. Copromotoren zijn dr. C. Colonnesi en prof. dr. E. Meins (University of York).

Deelname

Toegang vrij

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam