Veel leerlingen die Latijn vertalen in de bovenbouw van het gymnasium, produceren incoherente doelteksten. Dat is onder meer een probleem omdat volgens de eindtermen de kandidaat door een onbekende Latijnse tekst in het Nederlands te vertalen begrip van die tekst moet demonstreren. Dat lukt vaker niet dan wel. De onvrede over deze situatie vormde voor Suzanne Luger aanleiding om te onderzoeken hoe de coherentie van de doelteksten die leerlingen in de bovenbouw van het gymnasium produceren als ze Latijn vertalen, verbeterd kan worden.

Detail Summary
Datum 7 februari 2020
Tijd 13:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. S. Luger: Lost in Latin Translation. Teaching Students to Produce Coherent Target Texts. Promotoren zijn prof. dr. C.H.M. Kroon en prof. dr. G.C.W. Rijlaarsdam. Copromotor is dr. S.M. Adema.

Toegang vrij

Download de samenvatting (pdf, 4 p.)
Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411