Sanne van der Kaaij toetst een aantal veronderstellingen over moslimscholen in de context van stedelijk India. Die veronderstellingen zijn: moslimscholen zijn madrassa’s, moslimscholen onderwijzen fundamentalistische ideologieën die de sociale cohesie kunnen ondermijnen, en ouders kiezen voor moslimscholen bij gebrek aan beschikbare alternatieven. Vervolgens gaat Van der Kaaij op zoek naar antwoord op de vraag hoe moslimscholen in Mumbai in werkelijkheid zijn. Ook onderzoekt zij wie voor een moslimschool kiest en waarom het aantal moslimscholen in Mumbai toeneemt. Dit alles doet ze met een analyse in het licht van drie maatschappelijke processen: desecularisatie, privatisering en segregatie.

Detail Summary
Datum 19 februari 2020
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. S. van der Kaaij: Muslim Schools in Mumbai. Desecularization, Privatization and Segregation of Education in Urban India. Promotoren zijn prof. dr. I.S.A. Baud en prof. dr. A.H.M. De Baets (Rijksuniversiteit Groningen). Copromotor is prof. dr. S. Karsten.

Toegang vrij

Agnietenkapel