Willy Sier richt zich op Chinese onderwijsmigranten en onderzoekt wat de toegang tot hoger onderwijs precies betekent in de levens van rurale, Chinese jongeren. De toestroom van deze jongeren naar Chinese universiteiten is een drijvende kracht achter de snelle expansie van China’s hogeronderwijssysteem. Hoewel onderwijsmigranten vaak als eersten in hun gezin een universitair diploma behalen, is hun positie op de urbane arbeidsmarkt zwak en ontkomen zij niet aan de gevolgen van de stigmatisering van rurale burgers in China.

Detail Summary
Datum 20 februari 2020
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. W.M. Sier: Everybody Educated? Education Migrants and Rural-Urban Relations in Hubei Province, China. Promotor is prof. dr. H.W. van Schendel. Copromotoren zijn dr. B. Kalir en dr. S. Lan.

Toegang vrij

Agnietenkapel