EN

Shakeel Hayat richt zich op grensoverschrijdend waterbestuur. Grensoverschrijdende waterbronnen worden vaak gezien als een bron van conflicten tussen landen en regio's, maar recente studies laten zien dat ze ook een katalysator kunnen zijn voor samenwerking tussen oeverstaten. Hayat onderzoekt hoe regionale waterpolitiek en waterinstituties kunnen worden omgevormd door het ontwikkelen van inclusieve ontwikkelingsdoelstellingen. Ook kijkt hij hoe deze instituties relaties kunnen opbouwen met andere sectoren dan de watersector bij het aanpakken van kwesties als waterkwaliteit, waterkwantiteit en klimaatsverandering.

Detail Summary
Datum 5 maart 2020
Tijd 10:00
Locatie Agnietenkapel

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Dhr. S. Hayat: Inclusive Development & Multilevel Transboundary Water Governance - The Kabul River. Promotor is prof. dr. J. Gupta. Copromotor is dr. C.L. Vegelin.

Toegang vrij

Agnietenkapel