Suzanne Roggeveen bespreekt hoe de relaties tussen joden en moslims in Amsterdam eruitzien en welke factoren van invloed zijn op die verhoudingen. De laatste jaren lopen de discussies over diversiteit in verschillende Europese landen hoog op. Meerderheden trekken vaak de posities van minderheden in twijfel en er ontstaan ook spanningen tussen minderheden. Door de hedendaagse joods-islamitische relaties in Amsterdam te bestuderen geeft Suzanne Roggeveen inzicht in deze spanningen. Dit gebeurt aan de hand van Bourdieusiaanse theorieën, sociale identiteitstheorie, emotiemanagementtheorie en door joods-islamitische verhoudingen in Amsterdam te vergelijken met deze relaties in andere Europese landen.

Detail Summary
Datum 13 maart 2020
Tijd 11:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. S. Roggeveen: Jewish-Muslim Relations in Amsterdam: Cooperation and Tension in Times of Turmoil. Promotoren zijn prof. dr. G.A. Wiegers en prof. dr. J. Frishman (Universiteit Leiden). Copromotor is dr. S.J. Vellenga (Rijksuniversiteit Groningen).

Toegang vrij

Download de samenvatting (pdf, 5 p.)
Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411