Gender-gerelateerd geweld, elke uiting van geweld die gebaseerd is op genderrelaties, is een groot probleem op scholen wereldwijd. Er is echter weinig bekend over hoe dit het beste aangekaart kan worden in het onderwijs. Dergelijke vormen van geweld zijn uitingen van complexe systemen van machtsrelaties en institutionele structuren, die worden beïnvloed door ongelijkheden en diezelfde ongelijkheden kunnen reproduceren. Een van de belangrijkste recente beleidsprioriteiten om gender-gerelateerd geweld aan te pakken is comprehensive sexuality education (CSE). Marielle Le Mat onderzoekt hoe uitgebreide seksuele voorlichting kan bijdragen aan het agenderen van gender-gerelateerd geweld in het onderwijs in Ethiopië.

Detail Summary
Datum 12 maart 2020
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. M.L.J. Le Mat: Beyond the Facts: Addressing Gender-Based Violence Through Comprehensive Sexuality Education in Schools in Ethiopia. Promotoren zijn prof. dr. M.L.L. Volman en prof. dr. H.M.W. Bos. Copromotor is dr. H. Kosar-Altinyelken.

Toegang vrij

Download de samenvatting (pdf, 10 p.)
Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231