Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Tijdens een grote droogte tussen 2013 en 2015 maakte São Paulo een ernstig watertekort mee. In centrale delen van de stad moesten bars en restaurants hun deuren sluiten of plastic bekers gebruiken omdat ze geen water hadden om af te wassen. In Kaapstad dreigde in 2018 ‘Day Zero’: het moment dat de gemeentelijke watervoorziening zou moeten worden afgesloten. Door de aanhoudende overexploitatie van grondwater zijn sommige delen van Mexico-Stad meer dan 10 meter gedaald, met doden en grote schade aan infrastructuur en gebouwen tot gevolg.

Detail Summary
Datum 13 maart 2020
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel

Metropolen en stroomgebiedbeheer komen steeds meer op gespannen voet te staan. Francine van den Brandeler analyseert deze spanningen door te kijken naar interacties tussen de stelsels van stedelijk waterbeheer aan de ene kant, en de beheersstelsels van de stroomgebieden aan de andere kant. Ze doet dit voor São Paulo en Mexico-Stad.

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. F.A. van den Brandeler: Scalar Mismatches in Metropolitan Water Governance: A Comparative Study of São Paulo and Mexico City. Promotor is prof. dr. J. Gupta. Copromotor is dr. M.A. Hordijk.

Deelname

Toegang vrij

Download de samenvatting (pdf, 2 p.)
Agnietenkapel
Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam