Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dina Zbeidy bestudeert de impact van ontheemding op huwelijkspraktijken onder Palestijnse en Syrische vluchtelingen in Jordanië. Vluchtelingen in Jordanië moeten hun huwelijk regelen volgens het Jordaanse huwelijksrecht en zich houden aan de voorschriften van internationale en lokale ontwikkelingsorganisaties die zich bezighouden met het controleren en regelen van huwelijkspraktijken. Zbeidy wil inzicht krijgen in de invloed die ontheemding heeft op huwelijkspraktijken en de rol die ontwikkelingsorganisaties daarbij spelen. Ze bekijkt onder meer hoe ontwikkelingsorganisaties het huwelijk onder vluchtelingen problematiseren en hoe Palestijnse en Syrische vluchtelingen dat zelf doen.

Kerngegevens van evenement De invloed van ontheemding op huwelijkspraktijken
Datum 1 mei 2020
Tijd 12:00

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. D. Zbeidy: Marriage and Displacement among Palestinian and Syrian Refugees in Jordan. Promotor is prof. dr. A.C.A.E. Moors. Copromotor is dr. J.A. McBrien.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.

Download de samenvatting (pdf, 6 p.)