Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Maria Altendorf ontwikkelt een online stoppen-met-roken- interventie op maat (computer-tailored) en toetst de effectiviteit hiervan. In de interventie combineert ze twee strategieën om passend advies aan rokers te geven. Allereerst houdt de interventie rekening met welke informatie aan de roker wordt gepresenteerd (content-tailoring). Daarnaast wordt rekening gehouden met hoe deze informatie aan de roker wordt gepresenteerd (message frame-tailoring).

Detail Summary
Datum 16 april 2020
Tijd 12:00

Door middel van twee experimentele studies, een interventie-ontwikkelingsstudie en een gerandomiseerde gecontroleerde trial onder rokers toetst Altendorf of de interventie op maat, effectiever is dan een interventie die uitsluitend advies geeft op basis van content-tailoring (tot nu toe de meest gebruikte strategie om informatie op maat aan te bieden).

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. M.B. Altendorf: It's Not What You Say, But How You Say It. The Effectiveness of Message Frame-tailoring in Online Computer-tailored Health Communication. Promotor is prof. dr. J.C.M. van Weert. Copromotoren zijn dr. E.S. Smit en dr. E.F. Hoving.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.