Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Milou van Hout onderzoekt de herontdekking van de stad en stedelijk burgerschap in Europese grensregio’s. Ze brengt in kaart hoe inwoners van grenssteden (Triëst en Rijeka) een uniek besef van stedelijkheid voor de dag leggen. Voor burgers die leven in grensregio’s met een lange geschiedenis van politieke onrust en verschuivende grenzen, brengt deze ervaring van stedelijkheid alternatieven voor het vaak problematische nationale burgerschapsidee waarin ze zich moeten voegen. De stad biedt hen strategische manieren om te navigeren tussen de verscheidenheid aan politieke werelden en grenzen waartussen ze dagelijks leven, zo concludeert Van Hout.

Detail Summary
Datum 29 april 2020
Tijd 13:00

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. M.P. van Hout: Rediscovering Cityness in the Adriatic Borderland: Imagining Cultural Citizenship in Rijeka and Trieste across the Long Twentieth Century. Promotoren is prof. dr. L.A. Bialasiewicz. Copromotor is dr. A.J. Drace-Francis.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.