Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De afgelopen tien jaar heeft de Europese Unie met een reeks crises en uitdagingen te maken gehad, die het politieke vertrouwen in de EU en haar instellingen hebben ondermijnd. Veranderingen in politiek vertrouwen weerspiegelen evaluaties van en steun aan politieke instellingen en kunnen daarmee een indicator zijn voor de democratische legitimiteit van een instelling. Anna Brosius bestudeert hoe media-aandacht over de EU, immigratie en de economie, en signalen uit de nationale politiek, het vertrouwen van het publiek in de EU vormen.

Detail Summary
Datum 17 april 2020
Tijd 12:00

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. A. Brosius: Informing Europe. How News Media Shape Political Trust in the European Union. Promotor is prof. dr. C.H. de Vreese. Copromotor is dr. E.J. van Elsas.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.