Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Als gevolg van de behandeling tegen borstkanker hebben jonge vrouwen een verhoogd risico op fysieke en mentale klachten waaronder vroegtijdige overgangsklachten. Opvliegers en nachtzweten zijn de vaakst voorkomende overgangsklachten. Opvliegers kunnen de kwaliteit van leven van deze vrouwen negatief beïnvloeden. Ook zijn er vrouwen die er, door de ervaren last, voor kiezen om de anti-hormonale behandeling af te breken. De noodzaak voor een laagdrempelige effectieve behandeling van deze klachten is daarom hoog. Vera Atema kijkt in haar onderzoek naar de werkzaamheid en kosteneffectiviteit van een online cognitieve gedragstherapie gericht op verlichting van de overgangsklachten.

Detail Summary
Datum 15 april 2020
Tijd 14:00

Op zoek naar een proefschrift? Kijk dan hier.

Mw. V. Atema: Internet-based Cognitive Behavioral Therapy for Breast Cancer Survivors with Treatment-Induced Menopausal Symptoms. Promotoren zijn prof. dr. N.K. Aaronson en prof. dr. M.S. Hunter. Copromotoren zijn dr. M. van Leeuwen en dr. H.S.A. Oldenburg.

Online verdediging

Vanwege de situatie rondom het coronavirus vinden de promoties aan de UvA niet – zoals gebruikelijk – plaats in Agnietenkapel of Aula. De promovendi verdedigen van achter hun pc of laptop thuis op het online platform ZOOM hun proefschrift tegenover hun begeleiders en de andere leden en de voorzitter van de promotiecommissie.